Duurzaamheid

 

Bij Cato is een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming. We doen dit door onze producten met zorg uit te kiezen. Daarbij letten we op het gebruik van materialen zoals plastics die vrij zijn van BPA (weekmakers) en die herbruikbaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de teamakers die een perfecte vervanging is voor theezakjes die plastics bevatten. De papieren filters van Bij Cato zijn ook echt van papier. Ze zijn volledig afbreekbaar en composteerbaar!

Voor de verzending van onze producten proberen we zoveel mogelijk de verpakkingsmaterialen van onze leveranciers te hergebruiken. Op de doos met de producten zult u dus niet onze naam of logo aantreffen. Indien we plastic opvulmateriaal gebruiken in een doos, dan is er sprake van hergebruik. Bij Cato maakt zelf alleen gebruik papier en karton voor opvulling.

Het is mogelijk om gebruik te maken van uw eigen verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld voor thee. U dient dan in het bestelproces te kiezen voor “ophalen in Oudewater”. Daar waar mogelijk kunnen we uw bestelling ook afleveren in herbruikbare verpakkingen. Voor thee gebruiken we theeblikken met extra binnendeksel, die het aroma bewaren en die voorkomen dat de thee andere geuren oppikt. 

De verzendzakken voor thee zijn meerlaags en hebben een coating aan de binnenzijde. We kiezen hier voor omdat thee snel aroma’s opneemt of verliest. Deze verpakking is noodzakelijk om de kwaliteit van uw thee te bewaken. Kruidenmelanges worden standaard in herbruikbare verpakkingen geleverd. Deze verpakking, een blik met schroefdeksel, wordt door Bij Cato ook zonder inhoud verkocht.

Bij Cato staat altijd open voor tips over producten van leveranciers die net als wij oog hebben voor het milieu. Heeft u een tip voor ons of bent u zo’n leverancier met een assortiment dat past bij onze webwinkel. Neem dan contact met ons op via welkom@bijcato.nl 
 

 

Blijf op de hoogte

 

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe producten, acties en nieuwtjes van Bij Cato? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden niet van spammen en verstrekken je gegevens niet aan derden. Je ontvangt maximaal tweemaal per maand een e-mail van Bij Cato.