Over ons

 

Bij Cato is een webwinkel met een vestiging in Oudewater, voor liefhebbers van goede kwaliteit producten in food en non-food. We zijn verzot op echte thee, ook wel specialty thee genoemd. Niet vreemd dus dat Cato staat voor “Coffee and Tea Oudewater”. Maar Cato staat vooral voor lekker en bijzonder! In onze webwinkel vind je bijzondere producten. Ons assortiment wordt steeds een stukje uitgebreid, dus kijk regelmatig wat er nieuw is en neem een abonnement op onze Nieuwsbrief. Naast de webwinkel verzorgt Bij Cato ook proeverijen en workshops en schrijven we over lekker leven in onze Lekker Leven Blog

Het goede doel van dit kwartaal

Ieder kwartaal steunt bij Cato een goed doel. Tot eind 2019 is dat de Stichting Mariëttes Child Care. Bij Cato schenkt een deel an de winst aan deze stichting die fantastisch werk doet in Ghana met de opvang van kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en het ondersteunen van arme gezinnen. Daarnaast bouwt de stichting scholen, want armoede bestrijd je met kennis. Wil je zelf ook doneren? Ga dan naar de website van de stichting en zie zelf welk prachtig werk zij doen!

In 2006 werkte Mariëtte Asagbo-Krouwel als jonge vrouw tijdelijk in Obuasi (Ghana) in een kindertehuis. Hier ontmoette ze haar latere echtgenoot Moses, een Ghanese pastor. Kort na hun trouwen besloten zij om zelf een kindertehuis te starten, zodat ze echt een verschil konden maken. Na overleg met de Ghanese Social Welfare kozen ze voor Sunyani, een plaats 400 kilometer van de hoofdstad Accra. Hier waren veel hulpbehoevende kinderen en weinig faciliteiten. In eerste instantie begonnen ze hun opvang in een tijdelijk tehuis. Door hun onvermoeibare inzet en de steun van hun netwerk konden Mariëtte en Mozes in 2008 het kindertehuis Hanukkah openen. Hier heeft Macky Hupkes, de oprichter van Bij Cato, hen voor het eerst ontmoet toen Macky voor een not-for-profit organisatie werkte. De passie en betrokkenheid van Mariëtte en Mozes is bewonderenswaardig en aanstekelijk. Ieder kind telt bij hen. 

Inmiddels heeft de Nederlandse Stichting Mariëttes Child Care het voor elkaar gekregen om naast het kindertehuis ook een basisschool te openen in Sunyani. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van een middelbare school. Alle kinderen zijn welkom en de school heeft als regel dat er geen lijfstraffen worden gegeven. Dat is in Ghana niet vanzelfsprekend. Naast het werk voor Hanukkah, de Circle of Life School en de Junior High School bieden Mariëtte en Moses met hun Stichting ook ondersteuning aan de armste gezinnen in Sunyani en de verre omtrek. Bijvoorbeeld door een kind tijdelijk op te vangen als de ouders er niet voor kunnen zorgen, het helpen bij medische behandeling maar ook bij voorlichting over zorg, het ondersteunen van gezinnen die dat tijdelijk nodig hebben. Het is prachtig werk wat ze doen in Sunyani en Bij Cato steunt dit met liefde. 
 

+ Lees meer

Duurzaamheid

Bij Cato is een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming. We doen dit door onze producten met zorg uit te kiezen. Daarbij letten we op het gebruik van materialen zoals plastics die vrij zijn van BPA (weekmakers) en die herbruikbaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de handybrew teamaker die een perfecte vervanging is voor theezakjes die voor eenmalig gebruik zijn en vaak plastics bevatten.

Voor de verzending van onze producten proberen we zoveel mogelijk de verpakkingsmaterialen van onze leveranciers te hergebruiken. Op de doos met de producten zult u dus niet onze naam of logo aantreffen. Indien we plastic opvulmateriaal gebruiken in een doos, dan is er sprake van hergebruik. Bij Cato maakt zelf alleen gebruik papier en karton voor opvulling.

Het is mogelijk om gebruik te maken van je eigen verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld voor thee. Je kunt dan in het bestelproces kiezen voor “ophalen in Oudewater”. Daar waar mogelijk kunnen we je bestelling ook afleveren in herbruikbare verpakkingen. Voor thee gebruiken we theeblikken met binnendeksel, die het aroma bewaren en die voorkomen dat de thee andere geuren oppikt.

De verzendzakken voor thee zijn meerlaags en hebben een coating aan de binnenzijde. We kiezen hier voor omdat thee snel aroma’s opneemt of verliest. Deze verpakking is noodzakelijk om de kwaliteit van de thee te bewaken. Kruidenmelanges worden standaard in herbruikbare verpakkingen geleverd. Deze verpakking wordt door Bij Cato ook zonder inhoud verkocht.

Bij Cato staat altijd open voor tips over producten van leveranciers die net als wij oog hebben voor het milieu. Heb je een tip voor ons of bent je zo’n leverancier met een assortiment dat past bij onze webwinkel? Neem dan contact met ons op via welkom@bijcato.nl

 

+ Lees meer

Blijf op de hoogte

 

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe producten, acties en nieuwtjes van Bij Cato? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden niet van spammen en verstrekken je gegevens niet aan derden. Je ontvangt maximaal tweemaal per maand een e-mail van Bij Cato.