Over ons

 

Bij Cato is een webwinkel met een vestiging in Oudewater, voor liefhebbers van goede kwaliteit producten in food en non-food. We zijn verzot op echte thee, ook wel specialty thee genoemd. Niet vreemd dus dat Cato staat voor “Coffee and Tea Oudewater”. Maar Cato staat vooral voor lekker en bijzonder! In onze webwinkel vind je bijzondere producten. Ons assortiment wordt steeds een stukje uitgebreid, dus kijk regelmatig wat er nieuw is en neem een abonnement op onze Nieuwsbrief. Naast de webwinkel verzorgt Bij Cato ook proeverijen en workshops en schrijven we over lekker leven in onze Lekker Leven Blog

Bij Cato's goede doel

Ieder half jaar steunt Bij Cato een goed doel. Voor het eerste half jaar van 2021 is dat de Nederlandse Stichting Ambulancewens. Een deel van de omzet van Bij Cato wordt geschonken aan deze non-profit, die er voor zorgt dat de laatste wens van immobiele terminale patiënten kan worden vervuld. 

De Stichting Ambulancewens werd in 2007 opgericht. Wat begon als een eenmalige actie van een ambulance chauffeur om een terminale patiënt nog een keer te laten varen, mondde uit in een Stichting die inmiddels 15.200 laatste wensen heeft vervuld. De betreffende ambulance chauffeur is inmiddels de directeur van deze stichting en zorgt met een bevlogen team van vrijwilligers en enkele medewerkers voor de uitvoering van de verzoeken.  Naast de vrijwilligers, heeft Ambulancewens de beschikking over een wagenpark met 7 ambulances.

De missie van Stichting Ambulance Wens is om iedere terminale bedlegerige patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één laatste wens is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Iedere terminale patiënt kan eenmalig een beroep doen op deze mooie stichting. Met het invullen van de wensen wil de stichting levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden.

Je kunt via de website van de Stichting Ambulancewens doneren.Ook is het mogelijk om de kortingscode die je ontvangt in het spaarsysteem van Bij Cato te doneren aan het goede doel. Via de website van de stichting kan je ook inschrijven voor een nieuwsbrief en ze zijn ook behoorlijk aktief op social media. Genoeg mogelijkheden om hun mooie werk te volgen. 


Eerdere goede doelen

Eerdere goede doelen die door Bij Cato zijn gesteund (en die jouw steun meer dan waard zijn):

Stichting Mariëttes Child Care - not-for-profit kinderwelzijnsorganisatie die actief is in Sunyani (Ghana) en daar een kindertehuis, een lagere school en een middelbare school heeft gebouwd.

Stichting Kinderfondsen Nederland - een not-for profit die kinderen in Nederland die onder de armoedegrens leven en kinderen met een beperking weer meedoen in de maatschappij. Hierbij werken zij met 3 pijlers: school, sport en vrije tijd. Bij elke pijler organiseert de Stichting activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van het kind. Elk kind verdient het om te leren, te sporten en leuke dingen te doen met het gezin. 

Restavek Freedom Foundation - een Amerikaans Haïtiaanse non-profit organisastie die zich inzet om kindslavernij in Haïti te bestrijden. Op dit moment leven in Haïti nog duizenden kinderen als slaaf, een systeem dat diep geworteld is in de Haïtiaanse maatschappij en dat om veel inzet vraagt om bestreden te worden. 

 

+ Lees meer

Duurzaamheid

Bij Cato is een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming. We doen dit door onze producten met zorg uit te kiezen. Daarbij letten we op het gebruik van materialen zoals plastics die vrij zijn van BPA (weekmakers) en die herbruikbaar zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de handybrew teamaker die een perfecte vervanging is voor theezakjes die voor eenmalig gebruik zijn en vaak plastics bevatten.

Voor de verzending van onze producten proberen we zoveel mogelijk de verpakkingsmaterialen van onze leveranciers te hergebruiken. Op de doos met de producten zult u dus niet onze naam of logo aantreffen. Indien we plastic opvulmateriaal gebruiken in een doos, dan is er sprake van hergebruik. Bij Cato maakt zelf alleen gebruik papier en karton voor opvulling.

Het is mogelijk om gebruik te maken van je eigen verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld voor thee. Je kunt dan in het bestelproces kiezen voor “ophalen in Oudewater”. Daar waar mogelijk kunnen we je bestelling ook afleveren in herbruikbare verpakkingen. Voor thee gebruiken we theeblikken met binnendeksel, die het aroma bewaren en die voorkomen dat de thee andere geuren oppikt.

De verzendzakken voor thee zijn meerlaags en hebben een coating aan de binnenzijde. We kiezen hier voor omdat thee snel aroma’s opneemt of verliest. Deze verpakking is noodzakelijk om de kwaliteit van de thee te bewaken. Kruidenmelanges worden standaard in herbruikbare verpakkingen geleverd. Deze verpakking wordt door Bij Cato ook zonder inhoud verkocht.

Bij Cato staat altijd open voor tips over producten van leveranciers die net als wij oog hebben voor het milieu. Heb je een tip voor ons of bent je zo’n leverancier met een assortiment dat past bij onze webwinkel? Neem dan contact met ons op via welkom@bijcato.nl

 

+ Lees meer

Blijf op de hoogte

 

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe producten, acties en nieuwtjes van Bij Cato? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden niet van spammen en verstrekken je gegevens niet aan derden. Je ontvangt maximaal tweemaal per maand een e-mail van Bij Cato.