Blends en infusies

 

Specialty thee

We spreken over echte thee of specialty thee wanneer het om het pure product gaat, zonder toevoegingen. Hierin worden 6 categorieën onderscheiden:

  • Witte thee
  • Groene thee
  • Gele thee
  • Oolong
  • Rode/zwarte thee
  • Post-gefermenteerde thee (vaak Pu-Erh genoemd)

Blends

Wanneer een specialty thee wordt gemengd met andere ingrediënten, dan spreken we over een blend op basis van echte thee. Zo is bijvoorbeeld Chai vaak een blend op basis van zwarte thee met kruiden en specerijen. En jasmijnthee is over het algemeen een groene thee waaraan jasmijnbloemen zijn toegevoegd. Zo’n blend is nog steeds een echte thee.

Infusie

Er zijn veel warme dranken die thee genoemd worden, maar dat niet zijn. Dit zijn infusies. Denk aan (verse) muntthee, gemberthee of kruidenthee. Maar ook rooibos is geen thee. Rooibos groeit van nature in de omgeving van de Cederberg in Zuid-Afrika. De bladeren van deze struik worden geplukt en verwerkt op een manier die aan de verwerking van het blad van de Camellia Sinensis lijkt. Van het gedroogde blad wordt een warme drank getrokken, die wij rooibosthee noemen. En dat houden we lekker zo! Rooibos leent zich uitstekend om een chai blend mee te maken, heerlijk.

Thee bewaren

Thee neemt snel aroma’s over van de omgeving. Specialty thee is daarin geen uitzondering. Om je mooie thee te beschermen en goed te bewaren, adviseren wij een theeblik met aromadeksel te gebruiken.
 

Blijf op de hoogte

 

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe producten, acties en nieuwtjes van Bij Cato? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden niet van spammen en verstrekken je gegevens niet aan derden. Je ontvangt maximaal tweemaal per maand een e-mail van Bij Cato.