Gele thee

Het proces van gele thee start net als die van groene thee: met killing the greens om te voorkomen dat het blad gaat oxideren. Direct hierna wordt het blad ingepakt in vochtige doeken, dit heet moist heating. Het vocht slaat terug op het theeblad een geeft een chemische reactie die zorgt voor kleur en smaakverandering. Moist heating is er dus verantwoordelijk voor dat deze theesoort de kenmerkende gele kleur het bijzondere aroma krijgt. 
Bij gele thee wordt het blad hierna niet gevormd, maar kan wel gerold worden. Hierna wordt het blad gedroogd.

Deze theesoort is zeldzaam en hierdoor ook vaak kostbaar. In onze webshop zullen we deze thee verkopen wanneer we de prijs-/kwaliteitverhouding goed vinden.

Blijf op de hoogte

 

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe producten, acties en nieuwtjes van Bij Cato? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden niet van spammen en verstrekken je gegevens niet aan derden. Je ontvangt maximaal tweemaal per maand een e-mail van Bij Cato.