Witte thee

Het eenvoudigste productieproces voor thee is die voor de witte thee. Dat wil niet zeggen dat het ook de eenvoudigste thee is!

Deze soort wordt vrijwel alleen voor specialty thee geproduceerd en heeft over het algemeen een hoge kwaliteit. Na het plukken van de blaadjes worden die in een binnenklimaat verflensd (heel licht verwelkt). Hierbij kan hele lichte oxidatie optreden. Dit is het verkleuren van de randjes van het blad. Witte thee die licht geoxideerd is wordt soms aangeduid met de toevoeging golden tippy.
Deze theesoort vraagt om een specifieke geografische terroir en wordt vooral geproduceerd in de regio Fujian in China. Maar natuurlijk bevestigt de uitzondering de regel.

Thee neemt snel aroma’s over van de omgeving. Specialty thee is daarin geen uitzondering. Om je mooie thee te beschermen en goed te bewaren, adviseren wij een theeblik met aromadeksel te gebruiken. Witte thee heeft over het algemeen veel volume. Om het te bewaren is een wat groter blik aan te raden. 

Blijf op de hoogte

 

Ben je nieuwsgierig naar nieuwe producten, acties en nieuwtjes van Bij Cato? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. We houden niet van spammen en verstrekken je gegevens niet aan derden. Je ontvangt maximaal tweemaal per maand een e-mail van Bij Cato.